torsdag 15 september 2011

Tällberg Forum i Sigtuna 2011 på TV

Missade du något spännande seminarium under Tällberg Forum i Sigtuna 2011? UR sänder nu de större seminarierna på webben http://urplay.se/165491 samt på Kunskapskanalen, se nedan.

Torsdag 15 september

TEMA Global utveckling

16.00-19.00 Tällberg forum – enas om att enas
Det allvarligaste hotet mot oss är att vi inte inser hur allvarligt hotet verkligen är. Det säger statsvetaren vid Stanforduniversitetet Robert E Horn. Han har ställt upp 40 måsten för en hållbar värld. Men vilka förändringar är verkligen möjliga? Om det samtalar personer från Yemen, Somalia och Kina som själva på nära håll drivit kampen för förändring. Ett möte med forskare, bloggare, entreprenörer tjänstemän och politiker, arrangerat av Tällberg Foundation.


Fredag 16 september

TEMA Global utveckling

16.00-17.30 Tällberg forum – enas om att enas

För att åstadkomma förändring krävs makt – men kanske i än högre grad kompromisser. Charity Kaluki Ngilu, kenyansk vattenminister, menar att globala överenskommelser är nödvändiga för förändringar i hennes hemland. Nayan Chanda på Yales globaliseringscenter konstaterar att information är i dag mer tillgänglig än någonsin tidigare. Men globaliseringen för med sig en eld som äter upp oss om vi inte kan hitta sätt att enas. Ett möte med forskare, bloggare, entreprenörer tjänstemän och politiker, arrangerat av Tällberg Foundation.


Lördag 17 september

TEMA Global utveckling

12.30-15.45 Tällberg forum – enas om att enas

Hur ska människor från skilda verkligheter runt om i världen kunna komma överens? Det är grundfrågan för Tällberg Forum 2011. Med inblickar från forskare, bloggare, entreprenörer tjänstemän och politiker diskuteras verkligheten i den svenska förorten, arabvärlden, Arktis och Amazonas. Och hur ska den globala matfrågan lösas? Ett möte om konsten att enas om svåra beslut, arrangerat av Tällberg Foundation. Repris från 13-14/9.


Söndag 18 september

TEMA Global utveckling

10.00-15.50 Tällberg forum – enas om att enas

Hur kan vi hitta effektiva energilösningar? Johan Rockström vid Stockholm environment institute menar att vi befinner oss vid en brytpunkt: ska vi fortsätta störa jordens energibalans? Och vilket ansvar bär affärsvärlden för den globala utvecklingen? Det allvarligaste hotet mot oss är att vi inte inser hur allvarligt hotet verkligen är. Det säger statsvetaren vid Stanforduniversitetet Robert E Horn. Han har ställt upp 40 måsten för en hållbar värld. Ett möte med forskare, bloggare, entreprenörer tjänstemän och politiker, arrangerat av Tällberg Foundation. Repris från 14-16/9.


19.00-20.00 UR Samtiden Tema: Tällberg Forum 2011

Hur ska vi leva tillsammans i vår globaliserade värld? Hållbar matproduktion, omställning till en grön ekonomi och demokratiseringen av Arabvärlden är några av de utmaningar som experter och ledare från hela världen diskuterar och söker lösningar på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar