onsdag 13 april 2011

Sigtuna Meetings årets företagare i Sigtuna kommun


Lotta Giesenfeld Boman och Björn Jonzon, ägare till Sigtuna Meetings AB har utnämnts till Årets företagare i Sigtuna kommun. Sigtuna Meetings driver de två hotell och konferensanläggningarna Sigtunahöjden och Stora Brännbo i Sigtuna. Lotta är vd på Sigtunahöjden och vice vd i Sigtuna Meetings, Björn är vd på Stora Brännbo och i Sigtuna Meetings.
2007 förvärvade Lotta Giesnenfeld Boman och Björn Jonzon Stora Brännbo Konferens och Hotell AB. Den 1 april 2010 förvärvades Sigtunahöjden Hotell- och Konferens AB och den 1 januri 2011 bildades bolaget Sigtuna Meetings AB, som blev moderbolag för båda konferensanläggningarna. Sigtuna Meetings AB ägs av familjerna Boman/Jonzon till 100 procent.
Det framgångsrecept Lotta och Björn arbetat efter sedan 2007 har även förverkligats i den nyköpta anläggningen Sigtunahöjden. Framgångsreceptet är grundlagt genom ett delat ledarskap med fokus på ett stort engagemang i den dagliga driften och i kvalitets- och miljöarbetet. Kvalitetstänkandet genomsyrar också konferensanläggningarna när det gäller möteslokaler, kök, boende och miljö.
Förutom att de klarat av kraven att bli Svanenmärkta och kriterierna för IACC:s green star, har de även under 2010 aktivt bidragit till att göra mötesindustrin i Sigtuna kommun till den första klimatneutrala destinationen i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar