torsdag 14 april 2011

Tällberg Forum bjuder in till samtal och fest 2 juli

Lördagen den 2 juli bjuder Tällberg Forum in allmänheten till En Kväll för Framtiden. Upp till 100 informella samtal i Tällberg-anda kommer att arrangeras på olika platser runt om i hela destinationen Sigtuna; i Sigtuna stad, Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda flygplats. Ledare och tänkare från Tällberg Foundations internationella nätverk leder samtal och diskussioner om vår tids och framtids stora frågor som speglar de frågor som behandlats under Forumets fyra dagar 29 juni -3 juli. Samtal kommer att hållas på både svenska och engelska.
Kvällen avslutas med en grand finale, en storslagen utomhuskonsert vid Mälarens strand på ängen nedanför Herrhagsvägen. Det välkända körverket Carmina Burana av Carl Orff uppförs av kör (Sigtuna sångensemble och sångare ur Gustaf Sjökvists körer) och orkester (Stockholms Läns Blåsarsymfoniker). Konserten inleds med en sats ur Gustav Holsts Planeterna och gästas av välkända och överraskande soloartister och berättare. Dansare, mimare, akrobater och eldslukare kommer bidra till en sprakande fest och föreställning. Mat och dryck kommer att finnas till försäljning. Gustaf Sjökvist är dirigent och konstnärlig ledare. Producent är Nigel Harvey.

Den 29 juni-3 juli samlas 400-500 ledare från hela världen och från olika samhällssektorer under Tällberg Forum 2011 i Sigtuna. I centrum står den fråga som Tällberg Forum ställt sedan 2005: ”How on Earth can we live together?”.  Temat för årets Tällberg Forum är ”Hur kan vi komma överens att komma överens?” Allmänheten bjuds in att komma och lyssna på samtliga plenarsessioner som äger rum i Forumtältet vid Mälarens strand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar